MiniTransat er avhengig av littt mer trykk for å plane på slør. Likevel var Karl Otto Book nr 3. i mål.
Elanor går over mål ved Makrellbåen utenfor Arendal
Knut Espen Solberg fra arktiske farvann til det blide sørland. 6 plass idag.
Are Wiig ble 5. beste båt med Bavaria 35 Lett Match
Elvis, Bjørn Lofterøds First 34.7 tok 4.plassen i den største klassen
Blå Stær, Kjell Ulrik Sandvigs Dehler 39 tok 3. plassen
Tor Hoves Elanor kom nærmest Jokerman på resultatlisten idag
Blå, Øyvind Vedeler som vant klassen LYS inntil 1.24
Over all seier til Per Ottar Skaaret i 50 foteren Jokerman

Simrad OneStar - Jokerman tok potten

«Potti» Skaarets 50 foter var suverent først i mål, og denne gangen holdt det også på korrigert tid. Øyvind Vedeler og Karl Otto Bock vant de andre klassene. Se bildene fra lensen mot mål.

Publisert Sist oppdatert

Soloseilerne i Simrad OneStar hadde en drømmedag på sørlandskysten, med frisk nordavind i starten som gradvis løyet og gav seilerne maksføre på hjemveien. Jokerman eksellerte i den friske vinden og Per Ottar Skaaret fra Asker greide også å håndtere 50 foteren både på kryss og lens. Morsomt var det at Øyvind Vedeler, shorthandedsseilingens far idag tok sin første klasseseir og at Karl Otto Book brukte både hodet og fysikken og sikret seg en klart seiel blant MiniTransatene som hadde et noe kortere løp enn de større båtene.

Skaaret måtte slå 40-50 ganger på veien til rundingsmerkeet ved Fie. Han holdt seg så nær land som mulig for å unngå strømmen som på det meste rant 2.5 knop imot. Også for Karl Otto Book ble det slitsom reise nordover. For å unngå strømmen gikk han konsekvent innaskjærs og det ble mange slag gjennom trange sund. Med svingkjøl og lensetakler kan man selv tenke seg det ble nok å henge i med.

Tor Hove i Elanor var nærmest Skaaret, men manglet seks minutter på korrigert tid. Blå Stær med Kjell Ulrik Sandvig tok 3. plassen. Den siste etappen blir nå avgjørende etter at Jokerman, Blå Stær og Elanor alle har lik poengsum etter to seilaser. Blant Minitransat'ene har Karl Otto Book to seire.