Søk i arkivet

Primus motor Øyvind Vedeler hadde hatt en fin reise, men ønsket egentlig å gå tilbake til køya
Primus motor Øyvind Vedeler hadde hatt en fin reise, men ønsket egentlig å gå tilbake til køya
Are Wiig i Baravria 35 Match «Lett Match». Ser har trett ut er fordi han nettopp var kommet ut av køya
Are Wiig i Baravria 35 Match «Lett Match». Ser har trett ut er fordi han nettopp var kommet ut av køya
Harald Boe gir seg med ryggtrøbbel
Harald Boe gir seg med ryggtrøbbel

Gir seg med ryggtrøbbel

Harald Boe fikk trøbbel med ryggen på veien over fra Väderöarne. Han fullførte seilasen mer eller mindre fra køya og kastet kortene etter målgang i Arendal

Det var fine forhold med 16-20 knops vind gjennom hele etappen, men med noe friskere vind og ikke minst mer sjø da båtene nærmet seg Arendal. Det medførte spinnakerproblemer for enkelte. Dermed oppsto bare småskader på seil og utstyr og en av båtene brakk bommen, men den er klar til morgendagens kystseilas. Best av alle etter 1. etappe av Simrad OneStar er Pål Bratbak fra Åsgårdstrand som i sin First 31.7 «Madonna» seilte seg god opp på sløren fra Väderöarne. Kjell Ulrik Sandvig, Bærum Seilforening vant LYS-klassen for de største båtene, mens Karl Otto Book var best av de to Mini Transatene i regattaen. Først i mål klokken 02:30:25 i natt var den største båten i regattaen, Per Ottar «Potti» Skaarets X-55 «Jokermann». Det holdt imidlertid bare til 3. plass i klassen, bak Kjell Ulrik Sandvik som var i mål med sin Dehler 39 kl 04.05, syv minutter før Tor Hovers Elan 37 «Elanor» som har samme LYS tall. I den minste LYS klassen var regattaens gudfar Øyvind Vedeler først i mål, med Bratbak 24 minutter etter. Sistnevne fikk imidlertid klart best korrigert tid med sitt LYS tall på 1.18 mot Vedelers 1.24. Karl Otto Book i Mini Transaten «Pluto» fikk skikkelig fart på sakene på unnavindsleggen over Skagerrak. Fra å ha ligget bakerst i feltet seilte han seg kraftig opp, og han endte på 4. plass av samtlige, og med suveren seier i Mini Transat-klassen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen