Per Arne Nilsen satser i Farr 40. Her får han prøvet utstyret på Byfjorden
Breezin, Morten Gaaruds X-37 med Erik Monrad-Hansen til rors og Finn Hanssen som taktiker
Preben Asbjørnrød er beste nordmann i Solingklassen
Verdensmester Roland Kock med lånt båt og lokalt mannskap hadde bra fart på sakene

31 Solinger i NM

Ikke siden velmaktsdagene tidlig på syttitallet her et lignende Solingfelt deltatt i NM. Flere utenlandske seilere tar mesterskapet som generalprøve for neste års EM

Publisert Sist oppdatert

APL regattaen ti års jubileum startet idag, men perfekt sommervær og gode vindforhold i Arendal

Tyske Roman Kock, europa- og verdensmester i Soling stiller i Arendal i lånt båt og med norske mannskaper han tidligere ikke har seilt sammen med. Likevel behersket han de vanskjelige forholdene på utsiden av Merdø i går best av alle og med plasseringene 1, 3 og 1 og 5 p leder han klart foran hjemmefavoritten Preben Asbjørnrød Arendal som har 10 p og den allsidige Lars Ingeberg fra Grimstad med 15 p. Jan Trygve Gromstad, Arendal har 16 p og den gamle solingekspert med 5. plass i OL så tidlig som i 1984, Dag Usterud, Arendal ligger på 5. plass med 22 p.

I de første seilasene blåste det 5-7 m/sek fra øst, men vnden i den siste seilasen løyet til 1-3 m/sek ug dreide mot sør.

LYS klassen seilte etter Gundermetoden inne på Byfjorden og fikk tett og spennende seiling under jevne forhold. Først da seilerne skulle ut Galtesund for å runde Makrellbåen ble forholdene mer utfordrende, med vikndkantriner og skiftende forhold i sundet. Det var særlig her at vinneren av den andre seilasen, Breezin scoret i forhold til konkurrentene. Etter to seilaser er stillingen følgende:

1 Breezin Morten Gaarud KNS 7 p

2 Elleville Erik Brantzeg Christiansands Seilforening 7 p

3 Eivind Feragen Arendal 7 p

4 Nils Kamfjord Tønsberg 10 p

Per Arne Nilsen stilte i sin nyimporterte Farr40 og fikk 3. plass i den andre seilasen. I den første måtte han tåle og bli diskvalifisert etter en OCS.

BB11

1 Pierre Jean Nedergaard Arendal 6 p

2 Øyvind Fremmerlid Arendal 6 p

3 Erik Steller Arendal 14 p