Ane Gundersen, beste norske.

Tung norsk dag for Optimister

Mange flagg for de norske i EM for Optimist 4. dag, og nå håper den norske troppen på at det blir nok seilaser slik at to kan strykes.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag klarte arrangøren hele 4 seilaser i den lette brisen og seilerne kunne

returnere til havn etter 10,5 timer pa sjøen. Dagen startet med at Magnus fikk sitt andre gule flagg og måtte trekke seg fra seilas 6. I tillegg ble både Kristian, Nina og Helene tatt på black flag. Ingen lykkelig start som ble fulgt opp av at Helene fikk sitt andre gule flagg i seilas 7 og at Magnus ble tatt av black flagg i seilas nr. 8. Av lyspunktene er det fremdeles Ane som gjør det best av de norske seilerne og ligger pa 20. plass etter at 9 seilaser er unnagjort. Forøvrig er det mange gode enkeltseilaser av de norske men ujevn seiling gjør at Andreas er best av de norske guttene pa en 50. plass.

Dagen i dag starter med null vind og alle seilerne er holdt tilbake på land. Den

norske troppen håper på to seilaser i dag slik at vi kan fa strøket en seilas til.

Likevel er ikke værmedlingen veldig opploftene med meldinger om varierende bade vindstyrke og retning. Arrangøren har vært uheldig siden rekordvarmen har medført at lite vind har sluppet til under mesterskapet. Vanligvis er dette et sted hvor det blåser bra på denne årstiden. De norske holder humøret oppe og er innstilt på å gjøre en god figur dersom det blir noen seilaser i dag.