Ane Gundersen åpnet best

Ane Gundersen åpnet best

230 båter deltar i EM fo Optimister i Nederland. I går startet ballet.

Publisert Sist oppdatert

Alle de syv norske seilerne har vært på regattabanen i Workum, Nederland for å forberede seg til i EM den seneste uken. Mesterskapet som startet med de første seilasene i går er åpent, så av de i alt 230 seilerne som også inkluderer land som f.eks. Brasil, Mexico, Japan og New Zeland. Konkurransen er med andre ord knallhard.

Anlegget her i Workum er formidabelt med store telt med servering, en stor gressplen for jollene, og den største jollerampen vi har sett noensinne. Nederlenderne har lagt teppe over et godt stykke av den ene bredden til kanalen som går forbi! De fleste store seil- og utstyrsfabrikantene er selvsagt til stede, og på den norske treningen har vi hatt med oss seilmakere fra både J-sails, Olympic og Quantum/Toni Tio ut på vannet.

Forholdene er ikke så lette å forstå seg på, i den forstand at det ikke finnes noen fasitsvar. Vindretningen er ganske stabil, men med små skift ganske ofte i kombinasjon med uvant krapp sjø på det grunne vannet (maks 5 meter dybde). Derfor er skift, men også fart veldig viktig. Her gjelder det mer enn ellers å komme seg raskt ut i startene! Både i går og i dag er det lite vind på begynnelsen av dagen, i går fikk vi 1. start først kl. 16:00 og i dag ble seilerne holdt pa land fram til kl. 13:30. De to seilasene arrangøren klarte i går viste at det er fort gjort å rase nedover på listene og at det er veldig vanskelig a seile seg oppover dersom man kommer darlig ut. Det var Ane som i går sto for den beste prestasjonen totalt, Magnus la inn- og vant en protest mot arrangøren etter at han først ble feilaktig disket og Kristian ble disket pa black flag i 2. seilas. Alt i alt en laginnsats noe under pari som alle de norske er innsilt pa a revansjere i dag og utover mesterskapet som har de siste seilasene pa torsdag.

Norske resultater fra dag 1:

Gutter totalt 140 seilere

62 Alexander Wallem Berge, Bergens Seilforening

67 Andreas Sola Fischer, Christiandssands Seilforening

71 Magnus Andersen, Nesodden Seilforening

118 Kristian Funderud Melby, Arendals Seilforening

Jenter totalt 90 seilere

24 Ane Gundersen, Vestfjordens Seilforening

44 Helene Naess, Tonsberg Seilforening

81 Nina Tuv, Nesodden Seilforening

Dere kan følge mesterskapet på http://www.europeans2006.optimist.nl

Seilerhilsen fra seilere, trener og lagledere i Workum