God generalprøve før VM for Astrup

Eivind Astrup og hans «Norwegian Steam» lag satser på VM for Farr 40 i september. I konkurranse med de fleste av deltakerne i dette mesterskapet bekrefter nordmennene at de må regnes blant favorittene.

Farr 40 feltet i Newport besto av 25 lag som alle tok New York Yacht Club Race Week som oppkjøring mot VM på samme sted om snautt to måneder. Det gjorde også Eivind Astrup og laget hans som jar hatt en fin sesong i USA med 4. plass i Key West og 2. plass i Miami tidllgere i år. Med 3. plassen nå i Newport bekefter Astrup at laget også blir å regne med i VM selv om deltakerlisten til den regattaen blir forsterket med mange gode europeiske lag som f.eks. «Alinghi» og «Mascalzone Latino»

Resultater NYYC Race Week

1. SLED, Takashi Okura, Tokyo, Japan, 5-15-11-3-3-1-9-4-6, 57

2. NERONE, Massimo Mezzarona, Rome, Italy, 2-1-2-17-9-10-1-13-9, 64

3. NORWEGIAN STEAM, Eivind Astrup, Oslo, Norway, 1-10-12-2-10-5-4-14-10, 68

Ogso Kong Harald og Framlaget avsluttet regattaen på Mallorca bra. Med 12 plass i den siste seilasen endte den norske båten på 15. plass, men enkeltresultatene i de tre siste seilasene med blant annet en 2. plass indikerer at Kongen nå har begynt å få taket på denne klassen som til de grader er dominert av proffseilere. Sammenlagtvinner ble «Mutua Madrilena» med Peter de Ridder og et lag hovedsakling bestående av seilere fra Team New Zealands America's Cup lag.