Breitling MedCup - de Ridder tar ledelsen

Breitling MedCup - de Ridder tar ledelsen

Amatøren Peter de Ridder som omgir seg med det beste profflag som kan kjøpes for penger har tatt ledelsen etter første dags seilaser for TP52 klassen i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Etter en av de mest spennende regattadager i Breitling MedCup TP52 regatta har Peter de Ridder’s «Mutua Madrileña» tatt ledelsen med syv poengs forsprang på annenmann. Med to 2. plasser og én seier har hollenderen hvis mannskap hovedsaklig består av seilere fra Emirates Team New Zealand etter første dag satt konkurrentene ettertrykkelig på plass.

Sjøbrisen som bygget seg påå til 21-22 knop under dagens andre seilas ga seilerne litt å jobbe med og det var ikke minst båthåndteringen hos de Ridder som gjorde utslaget. Men også gode starter og imponerende båtfart hjalp seilerne på «Mutua Madrileña». Med de hardeste konkurrentene på de neste plassene kan imidlertid ikke de Ridder og manskapet hvile på sine laurbær, men vil også måtte kjempe hardt for å holde ledelsen videre i regattaen.

Kong Haralds «Fram XVI» hadde ingen heldig start på regattaen og ligger så langt på 16. plass blant de 21 båtene som deltar i regattaen

1. mutua madrilena

2. siemens

3. warpath

4. pinta

5. santa ana

6. anonimo