Frisk vind under NM. Foto: Bernt O Hedemark
Ola Nygaard og Heidi Sandvik. Foto Caspar Brynnildsen.

NM-gull til Ola Nygaard og Heidi Sandvik

Snipeklassen håpet og samle 70 båter, men greide å få 67 båter på linjen.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Fra venstre Birger Jansen, Cecilia de Faire, årets norgesmestere Ola Nygård og Heidi Sandvig, Ulrik Sandvig og Henrik Grythe. Foto Caspar Brynnildsen.

Snipe NM startet på torsdag og ble avslutet i dag etter 8 seilaser. På torsdag var det lette vinder på Lysakerfjorden, men på fredag og idag var blåste det friskt, opp mot 10 m/s i følge Pauline Book-Bratbak. Hun havnet på en 7. Plass er og storfornøyd. Hun og Lise Gehrken ble dermed beste rene damebåt, og hun var spesielt fornøyd med en første plass id ag i den sterke vinden. – Det er tungt å holde storseilskjøte i mye vind, og gutta har mer styrke, men vi seiler fortere på slør og lens fordi vi er lettere, forteller hun Seilas på telefon.

Med 134 seilere er Snipe NM Norges største Norgesmesterskap. Et mesterskap som samler seilere i alle alder og kjønn. Ola Nygaard har seilt Snipe i 30 år, men tok NM-gull for første gang. Andreplassen gikk til snipemesteren Bigga Jansen og Cecilia DeFaire kun ett poeng bak vinnerne og med samme poengsum som bronsevinnerne Ulrik Sandvik og Henrik Grythe VS/Ullern SF.

4. Jostein/Asbjørn Grødem, Åsgårdstrand

5. Christian Dahl/Carine Bauer, VS

6. Michael/Nina Irgens, VS

7. Pauline B. Bratbak/Lise Gehrken, Åsgårdstrand/VS

8. Johan G. Mejlænder/Cecilie Irgens, VS

9. Jonas/Jørgen Strømquist, Asker

10. Torstein Pedersen/Isabelle de Clerck, VS