Baltic Sprint cup-båtene på defilering før start.

Baltic Sprint-båt på grunn

Et mannskap på åtte måtte lørdag søke nødhavn ved Obrestad havn. Drømmen om å fullføre Baltic Sprint cup strandet på et skjær ved Jærens Rev.

Publisert Sist oppdatert

— Intet blod gikk tapt, sier en lettet Holger Dickmann til Stavanger Aftenblad. Han er mannskap ombord på en tysk 42 fots båt som lørdag ettermiddag seilte på en stein utenfor Jæren. Båten og det svensk-tyske mannskapet på åtte deltok på Baltic-Sprint cup, og hadde seilt i ca tre timer da de rundet Jærens Rev.

Like etter, på neset utenfor sørlige del av Orrestranda, ble det full stopp.— Vi hadde rundt åtte knop og lå som nummer to i gruppa. Da traff kjølen en stein som ikke var avmerket på sjøkartet. Båten bråstoppet og tok umiddelbart inn vann, forklarer Dickmann.

Det ble sendt nødmelding, samtidig som to mann gikk til pumpene. Med god hjelp ble båten dirigert til Obrestad havn.

— Vi er hele. Det er det viktigste. Men det er klart det var ergerlig å gi opp den 12 dager lange konkurransen etter bare tre timers seiling, smiler gjengen som så for seg friske dager på strekningene Stavanger-Gøteborg-Århus, København og Rostock.

Det er andre gang Baltic Sprint arrangeres, og første gang den arrangeres med Stavanger som starthavn. Stavanger seilforening håper at regattaen i fremtiden kan alternere mellom Skandinavia det ene året, og de baltiske landene /Østersjøen det andre året. Målet er derfor å igjen å kunne arrangere Baltic Sprint i Stavanger i 2008, sier Jan Egeland i seilforeningens 100-årsjubileumskomite.