Spennende finaler i Stor NM

Spennende finaler i Stor NM

I år seilte de ti beste finaleseilaser som telte dobbelt. Det ble nervepirende både for seilere og publikum.

Publisert Sist oppdatert

Finaleseilas konseptet var svært vellykket, selv om flere av klassene allerede hadde vinneren klar etter 10 innledende seilaser. Det ble seilt en seilas per klasse hvor poengene telte dobbelt.

Først ut var E-jolle Herrer. Her startet klassens leder Stian Tuv håpløst, og kunne i realiteten miste gullet. Men han klarte å passe på sine nærmeste konkurenter og sikret seieren selv om Aleksander Hovland vant finalen suverent, og klaer opp på pallen og tok sølv. Christian Juell tok bronse.

Neste finale var Laser Radial. Her har Elin Samdal dominert, noe hun også gjorde i finalen. Cathrine Gjerpen tok sølv. Siri Kampfjord tok bronse.

Så var det 2.4mR sin tur. Her hadde Bjørnar Erikstad tatt seieren før start, man alle hadde ventet at han skulle vinne finalen også. Det gjorde han ikke, og måtte nøye seg med å bli slått for annen gang. Det var Jostein Stordal som vant finaleseilasen, og tok sølvet sammenlagt. Ole B. Eide tok bronse.

Den kanskje aller mest spennende finalen var i e-jolle jenter. Anette Melsom Myhe har ledet klassen hele tiden, men hadde ikke mange poeng ned til Mari Sveen. I dag var det Monica Rodals dag. Hun har egentlig sluttet å seile e-jolle, og satser nå på 470, men hun ble med i siste liten. Hun startet NM dårlig, men blitt bedre og bedre hver dag. I dag ledet hun fra start til mål. Anette lå midt i Seilasen i den bakre del av feltet, men hun hadde kontroll på Mari og klarte å sikre gullet. Mari fikk søv, og Taja Zaikova tok bronse etter en god finaleseilas.

Kristian Ruth har vært suveren alle dager, og har bare blitt sått av veteranen Per Arne Nilsen. Kristian stilte til start med dress og slips, og seilte like godt i finstasen, selv om Per Arne ledet på første Kryssmerke. Per Arne tok sølv mens Jon Anders Quamme tok bronse.

I 29er har Martin Ranhoff/Sivert Denneche vunnet det meste, og hadde gullet inne før start, men nok en gang gikk de forts i mål. Daniel Haukssn og Lars Landmark tok sølv og Eirik Fischer og Fredrik Hoven tok brose.

I Formula var det Sondre Krey som hadde dagen. Han hadde en frekk babord start, og valgte en annen rute en resten av feltet. Det tjente han grovt på og ledet med nesten halve banen. Numme to i dag ble Kristian Olsen. Anders Løken som har ledet alle dagene hadde ikke helet med seg under finalen. Han seilte for skarp vinkel på slør og dermed lengere enn det som var ideelt, og tapte mye, så mye at kongepokalen glapp. Den gikk da til Kritian Olsen mens Sondre Krey fikk bronsje.

Komplett resultatliste finner du på: http://www.tonsbergseilforening.no/