Kieler Woche velger norsk tracking

Etter å ha vært testet under medaljefinalene for OL klassene i årets Kieler Woche er norske ProSail AS valgt til tracking partner for verdens største regatta.

Publisert Sist oppdatert

- Tracking er en del av seilsportens fremtid og vil bidra til større publikumsinteresse og mer rettferdig og effektiv avvikling av kappseilaser. Dette var hovedinnholdet i en uttalelse fra ISAFs generalsekretær Arve Sundheim ved pressekonferansen  som markerte avslutningen av årets Kieler Woche 25. juni.

 

Arrangøren av Kieler Woche og ProSail AS har derfor inngått avtale om å utvikle det norske systemet fra å følge årets tibåtsfinaler til å kunne spore alle båtene i regattaen i 2007. Bak ProSail står blant annet Seilasmedarbeider Mikkel Thommessen.

 

Internett

ProSail som overfører data enten via GSM eller ved et lukket radiosystem vil kunne tilby et komplett regattasystem som inkluderer tjuvstart kontroll,  sporing med grafikk og statistisk informasjon samt elektronisk beregning av utseilt tid og korrigert tid for handikap klassene.  Nøyaktighet til å avgjøre tjuvstart, OCS oppnås ved å overføre data ti ganger i sekundet og ved å benytte patenterte antenne- og programvareløsninger.  Nøyaktigheten er garantert til avvik på +/- 30 cm., men i test har systemet regelmessig målt avvik på mindre enn +/- 10 cm.

 

Systemet kjøres i nåtid på internett,  og kan anvendes for storskjerm og som supplement til direktesendt TV. Løpende rangering av båtenes vises på skjermen basert på distansen mellom hver enkelt båt og det neste rundingsmerke.

 

Testing

Samarbeidet forutsetter at det settes ned en prosjektgruppe for å viderutvikle systemet. Dirk Ramhorst fra KYC vil representere den tysker partneren i denne gruppen som ledes av tidligere Unitorsjef Karsten Houm som også er styreformann i ProSail AS. – Vi er overbevist om at dette samarbeide skal gi oss en lederposisjon når det gjelder moderne regatta avvikling,  sier Ramhorst. Også ProSail AS er fornøyd med denne avtalen og Houm beskriver  Kieler Woche som det beste utstillingsvindu for selskapets teknologi som det har mer enn fem år å utvikle.

 

Ytterligere  testing og utvikling vil foregå utover høsten og systemet vil først være tilgjengelig for markedet fra sesongen 2007 da ProSail vil kunne levere komplette systemer for utleie til regatta arrangører.

 

Bak ProSail AS står foruten Karsten Houm også Seilas medarbeideren Mikkel Thommessen og en gruppe investorer.  Den avanserte teknologien er utviklet av Drammensfirmaet Sport Tech AS som selv anvender denne til andre idretter. ProSail AS har gjennom en samarbeidsavtale sikret seg rettighetene  til teknologien innenfor den maritime sektor. Også Simrad AS som blant annet eier Brookes & Gatehouse deltar i finansieringen av ProSail systemet.