Anders Løken går for Konge-pokalen.
Tilla har nettop fått av gipsen.
Anette Melsom Myhre leder e-jolle damer med et poeng.
Stian Tuv

Favorittene leder

Fin seilvind men mye strøm har ført favorittene på topp av listen etter første seildag i Stor NM.

Publisert Sist oppdatert

Dagen startet med sønnavind og strålende sol, men den kraftige solgangsbrisen uteble. Det blåste aldri mer enn 8 m/s.

Resultatlistene er enda ikke klare, men noen navn peker seg ut etter første dag. Stian Tuv var helt suveren i Europa for Herrer med tre pinner. Også Kristian Ruth i Laser og Bjørnar Erikstad i 2,4 mR har åpnet sterkt i sine klasser.

I 29er leder ikke uventet Sivert Denneche og Martin Ranhoff. Veteranen Anders Løken leder Formula Windsurf-klassen hvor også kongepokalen er satt opp.

Det var lenge usikkert om E-jolle for damer klassen fikk stille med egen start fordi det var færre enn 30 deltagere. Det så derfor ut til at jentene skulle seile sammen med guttene, men slik ble det heldigvis ikke.

Anette Melsom Myhre leder klassen, men det er tett kun ett poeng foran Marthe Enger Eide. Tilla Thorleifsson seiler med skadet fot. Hun trodde først den var brukket, men det viste seg at to muskelfester var røket, noe som er enda verre. Mot legens råd stilte hun til start og hevdet seg godt. –Ikke noe problem å ri, men vondt når jeg skal bevege meg i båten fortalte hun Seilas før start. Nå ligger hun på en sterk tredje plass.

Den eneste favoriten som ikke leder er Elin Samdal. Hun har foreløpig hatt Cathrine Gjerpen foran seg i to seilaser, men fant siste.

Zoom8 og Optimist starter i morgen. Disse klassene skal ikke seile finaleseilaser på søndag, men fleet race.

Resultater kommer på: http://www.tonsbergseilforening.no/