Ny andreplass til Frostad

Ny andreplass til Frostad

Svenske Klabbe Nylöf tok en klar seier foran Knut Frostad og hans Team Nokia Acdemy i Stockholm City Race onsdag. Svenskene vant tre av fire seilaser i landskampen mellom de 60 fots trimaranene og de hadde Paul Cayard om bord som taktikker.

Publisert Sist oppdatert

- Det føles veldig bra. Alt fungere mye bedre enn i Göteborg. Da hadde vi ikke trent i mye vind slik vi hadde i dag, sier skipper Klabbe Nylöf etter at seieren var i havn i Sandhamn utenfor Stockholm.

Han vant foran Knut Frostad og Team Nokia Academy og Thomas Johanson på Audi TietoEnator fra Finland. Det blåste godt utenfor Sandhamn og bølgene var på et par meter slik at det ble harde tak for mannskapene på de raske trimaranene.

Svenskene hadde forsterket laget for anledningen med seilstjernen Paul Cayard som akkurat er ferdig med Volvo Ocean Race på Pirates of the Caribbean.

- Selvfølgelig var det et pluss å ha med Paul Cayard om bord. Han er utrolig erfaren og dyktig. Han er en rolig person som bidra til at vi økte selvfølelsen betraktelig om bord. Det er første gang Paul seier trimaran, men han kom seg raskt inn i rutinen, sier Nylöf.

Svenskene vant tre av fire starter og det ga dem også like mange seire.

- Vi er der Knut var i fjor med sin daværende båt. Nå kjenner vi båten og vet hvordan vi skal håndtere den riktig, sier Nylöf.

- Vi er ikke overrasket over at HiQ går så bra på kryss. Vi er absolutt ikke fornøyd med dagen, men vi har lært oss mye om båten i dag. Det var første gang vi seilte rundt bøyene i så mye vind, sier Knut Frostad etter at andreplassen var et faktum.

Team Nokia Academy hadde for mye seil oppe under første race og derfor satset de på å bytte seil før neste regatta. Dermed kom de for sent til den starten. Frostad poengterer at de trenger mer trening i mye vind for å håndtere den nye trimaranen godt nok.

Nå skal de tre trimaranene gjøre seg klar til Gotland Rundt som starter 2. juli fra Sandhamn.

Resultat Nokia Oops Cup, Stockholm City Race, 5. runde:

1. HiQ, Klas Nylöf, 13 poeng (1-1-1-2)

2. Nokia Academy, Knut Frostad, 11 poeng(2-2-2-1)

3. TietoEnator Audi, Thomas Johanson, 6 poeng(3-3-3-3)