Sånn ser den ut, pokalen som «Ollie Royal» ble belønnet med etter å ha vunnet Shetland Race 2006.
Håvard Espeseth styrer ut av solnedgangen og inn i Nordsjønatten.
Svein Andre Hol (21) får sin velfortjente premie av fylkes varaordfører Tom C Nilsen i Hordaland kommune.

«Ollie» og Seilas vant Shetland Race!

I går kveld var sammenlagtresultatene fra årets Bergen-Shetland Race klare, og «Seilas»-båten «Ollie Royal» gikk av med seieren i sin klasse. Overallvinner ble som ventet «Pluto».

Publisert Sist oppdatert

Til tross for tredjeplass i klassen på regattaen tilbake fra Lerwick klarte «Ollie Royal» å beholde førsteplassen i sammendraget.

Med det var slett ikke Svein Andre Hol og resten av mannskapet overbevist om da vi krysset mållinjen ved Marsteinen etter knappe 25 timers seiling mandag ettermiddag. Ved rapporteringen ved meridianlinjen få timer etter start fikk vi melding om at vi lå an blant de første i vår klasse, men etter dette spredde feltet seg og det ble vanskeligere å holde oversikten over konkurrentenes kurs og posisjon.

Meldingen om at «Ollie» kom inn som nummer tre i LYS-klasse 1,21- 1,29 kom først en stund etter målpassering, og dette sa naturligvis ingenting om hvordan resultatlistene ville se ut sammenlagt etter at alle utregninger var ferdig utført.

Uventet seier

Det var først i går kveld at undertegnende fikk en hyggelig mms tikkende inn på telefonen sin med bilde av en stor, glinsende pokal, med følgende tekst: «Ollie = 1.plass i klassen sammenlagt», signert skipper Svein Andre.

– Sammenlagtseieren var var vel ikke helt ventet, derfor var det ekstra hyggelig, sier Svein Andre.

Som far så sønn

«Ollie Royal» ble kjøpt i 1994 og tilhører Sveins far med samme navn.

– Faren min har også vunnet Shetland Race, men ikke med denne båten, gliser Svein jr, og innrømmer at «Ollie»-seieren har gjort faren skikkelig stolt!

Seilas takker derfor ikke bare for hyggelig seiling over Nordsjøen, men også for at vi fikk være med på en skikkelig vinnerbåt!

Overlegen «Pluto»

Når det gjelder de andre klassene stakk «Pluto» av med overallseieren begge veier og dermed også i sammendraget og i doublehandedklassen.

I klassen for båter med lavere enn 1,20 i LYS-tall vant Omega 34 «Hanna Maria» med Rolf Hermansen fra Ran Seilforening, etterfulgt av «Sofie VI» med Svein Arne Rasmussen fra Bergen SF. Tredjeplassen gikk til « MissU» med Øivind Magnussen, også fra Bergen SF.

For båter med LYS-tall over 1,30 vant X-40 «Stormy Monday» med Jan Falkevik fra CSF, etterfulgt av «Odin II» med Kristian Torkildsen fra Trondhjem og «Niki» med Heikki Bruvik fra Askøy.