Truimf for Erikstad

Truimf for Erikstad

Bjørnar Erikstad som har det største handicap av alle deltakerne i 2.4 meter klassen, satte punktum for årets Kieler Woche med seier i finaleseilasen som teller dobbelt

Publisert Sist oppdatert

Da ISAF la opp til nytt scoringssystem for OL med et "medal race" der den siste seilaer for de ti beste båtene teller dobbelt, la de samtdig hodet på blokken overfor utøverne i en av de mest konservative av alle idrettsgrener. Nå har seilerne fårr forsøke systemet i flere regattaer og det er velø stadig delte meldinger om hvorvidt dette er en god ide eller ikke.

Idag er det imidlertid praktfulle forhold i Kiel og ideelt både for seilere og publikum. Først ute av klassene i tibåtsfinanene var 2.4 meter klassen der Bjørnar Erikstad kom godt ut i lo av feltet og slo seg omgående over på høyre banehalvdel der det var mer trykk og han fikk gå fri. Ledelse ved første merke, delt ledelse ved lensemerket og igjen ensom i tet på lomerket. I mål kunne den norske seileren bare sikre seg og vant klart foran franskmannen Seguin som vant sammenlagt, og nederlenderen Schmitter som tok sølv. Bjørnar henviste imidleretid den legendariske tyskeren Heiko Kröger til 4. plassen. Det var ikke dårlig!

Peer Moberg forvsarte 8. plassen han hadde før dagens seilas. Med 7. plass i mål klarte han dermed å ta steget opp blant verdens ti beste i klassen. Det er heller ikke dårlig og med Elin Samdals 2. plass i sin finale og dermed 5. plass sammenlagt (uoffisilet) har dette vært en flott avslutning for de norske seilerne.