Søk i arkivet

Et helvete, sier Daae

Ludvig Daae deltok i doublehanded klassen sammen med Eilert Kamfjord i årets Shetland Race. Vel fremme i Lerwick karakteriserer han seilasen som ren dårskap fra hans side.

- Under de rådende forhold var båten for stor og havet for stort for tomannsseilas, sier Ludvig Daae til Seilas rett etter å ha lagt til på Lerwick. - Med opptil stiv kulig er Nordsjøen mye verre å seile i enn Skagerrak når det blåser tilsvarende. Vi seilte lenge under jibtop som viste seg å være bra seilføring, men så løsnet festepunktet i dekk. For to mann å få 55 kvm seil ombord i stiv kuling var intet mindre enn et blodslit. Ved Oseberg var imidlertid vinden løyet slik at detg var forsvarlig å bære gennaker, men vi hadde ikke regnet med den grove sjøen som gjorde det umulig å golde rett kurs. Vi flagret omkring og da også krokene til spinnakerskjøtet løsnet og vi måtte bakse med å få et nytt seil tilbake i båten haddde vi fått nok. Selv Eilert Kamfjord sa at nå ville han ikke mer, og dermed sluttet vi å seile regatta og bare sørget for å komme oss trygt i mål, avslutter en sliten Ludvig Daae på telefon fra Lerwick.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen