Stor oppslutning rundt Inter-City debut

Nesten førti båter stilte til start i den første Inter-City seilasen mellom Ålesund og Molde. Arrangør i år var Ålesund seilforening, mens det neste år blir Molde. Martin Due, kaptein på Bavaria 36 «Arius IV», har sendt Seilas en kort rapport med et par bilder fra regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Båtene startet i to puljer; først båter med LYS-tall over 1,17 og så båter med lavere tall. Feltet seilte utover fjorden på økende og etter hvert nordvestlig bris. Nord for Tautra dreiet vinden mer mot nord og de fleste fikk opp spinnakeren. Vinden kom og gikk flere ganger, og de som seilte nord i fjorden havnet gjentatte ganger i vindstilla. På sørsiden var det mer driv, og de som var flinke til å lete opp vind og beregne strøm tjente mye i forhold til de andre båtene.

Da det ble klart at feltet ikke ville kunne nå helt til Ålesund innenfor maksimaltid ble løpet avkortet og det ble lagt ut bøye for målgang vest for Dryna. Her ble det hårfin beregning for å lete opp nok drag i luften til at man fikk båten over mållinja.

Endel båter i den laveste lysklassen rakk heller ikke målpassering før kl.18.00 som var maksimaltid.

Det var mange Moldeseilere å se blant de øverste plassene på resultatlisten, deriblant vinnerne, «Lurie» i klasse 2 , og «Numero Uno» i klasse 1.

Etter målgang gikk båtene for maskin til Ålesund for prisutdeling og tradisjonell seilerfest.

Les mer på hjemmesiden til Ålesund seilforening: www.aasf.no