Alt klar for Skagerraks tomannsseilas

Alt klar for Skagerraks tomannsseilas

Onsdag ettermiddag starter årets store styrkeprøve i Skagerrak. Da setter Watski Skagerrak TwoStar i gang for tredje året på rad og rekordmange 167 båter stiller i år til start.

Publisert Sist oppdatert

Watski Skagerrak TwoStar er ekstremsport. Med to personer om bord i hver båt blir det liten sjanse til å hvile i løpet av de tre døgn regattaen varer. Ruten går rundt hele Skagerrak med tre timers stopp i Arendal og Marstrand. Mannskapet skal både fin-navigere innaskjærs og takle åpent hav - dag som natt - over 300 nautiske mil.

 

Starten går fra Hankø med første start kl 17.00 onsdag 14. juni og første etappe går til Arendal. Der blir det tre timers hvile for de 300 seilerne som deltar. Deretter bærer det over Skagerrak for mannskapet til Marstrand på svenskekysten, der det igjen er er mulig å hente seg inn med tre timers hvile.

 

Mange av Norges beste seilere blir med i regattaen som på kort tid er blitt svært populær, begrenset bare av arrangørens kapasitet til å håndtere båtene, særlig under stopoverne.

Fredrikstad Seilforening er arrangør av regattaen, mens Arendals Seilforening og Göteborgs Kungliga Segel Sällskap (GKSS) kommer til å ta seg av seilerne i de tre timer lange pit-stopene.