HiQ leder i oppløpet

HiQ leder i oppløpet

Etter at Nokia Academy hadde en klar ledelse ved Skagen er differansen utlignet og ved Færder var HiQ i tet

Publisert Sist oppdatert

Etter at de tre trimaranene har hatt fin bør både til og fra Skagen har båtene i morgentimene seilt på speilblankt hav og ikke klart mer enn et parf knops fart i perioder. Noen rekord på strekninge Færder-Skagen har det derfor ikke vært snakk om. Klokken 11.05 rapporterte HiQ:

- Vi ligger 1 nm fra Færder fyr og har nettopp fått vind slik at vi gjør 9 knop på vei mot Horten. Vi ligger nesten paralellt med Nokia Academy som er 1,5 nm vest for oss. Malcolm Hanes ombord på HiQ sier dog at HiQ har en knapp ledelse.

Både HiQ og Nokia Academy har heist sine gennakere og styrer nå raskeste vei mot mål.

Svenske HiQ med Klas Nylöf som skipper har hatt en ledelse tidligere i morges på 1-2 nm på Nokia Academy, men forspranget forrsvant da begge seilte inn i et vindhull ved Færder Fyr. TietoEnator Audi lå ved Skagen 10-15 nm bak tetbåtene.

- Vi hadde en liten slagduell før mørket falt på for å se om Nokia fulgte oss. Det gjorde de, men da vi kom inn i tåkehavet gibbet vi for å komme unna dem og det lyktes vi med. Neste gang vi møttes var vi foran, forteller navigatøren Malcolm Hanes.

Slik det nå ligger an kommer de to første trimaranene til Horen mellom 1300 og 1400 og det ligger an til en like nærvepirrende innkomst som ifjor da Academy var med bare minuttet på Stena Sovcomflot.

Stillingen ved Færder kl 11.10

1. HiQ Sailing Team, Klas Nylöf, Sverige,

2. Team Nokia Academy, Knut Frostad, Norge,

3. TietoEnator Audi, Thomas Johanson, Finland,