Frostad forbi Drøbak

Nokia Academy med Knut Frostad som skipper er første båt ut fjorden i Færderfeltet. Han passerer Drøbak nå, 500 meter foran HIQ.

Publisert Sist oppdatert

Ved Drøbak blåser det klokken 14:50 en lett sørøstlig vind mellom tre og fem meter pr. sekund (seks til ti knop). Ved 14:50-tiden passerer Nokia Academy Drøbak, som første båt ut fjorden i Færderseilasen 2006. Frostad & co følges av HIQ, som ligger omtrent 500 meter bak, ifølge Jens Petter Trangrud, som er blant bøyemannskapene til KNS. Litt bak HIQ ser han også Tietoenator. Avstanden anslår han til fire minutter mellom Nokia Academy og HIQ og 13 minutter mellom Nokia Academy og Tieteoenator.

Trangrud opplever vinden som økende, og anslår den til 6,5 sekdunmeter. - Det er små hvite topper på bølgene, sier Trangrud. Han befinner seg i skrivende stund ved Hvitsten mellom Drøbak og Filtvedt, på vei ut til Filtvedt for å notere passeringene der.

Lengre inn i fjorden er det fortsatt ganske stille. Vår reportasjebåt anslår vinden til et par sekundmeter. Seilas-fotografene kan fortelle at flere båter har gått på grunn på Nakkholmen.

- Folk er mer opptatt av å slappe av og spise enn å trimme seil i øyeblikket, melder journalist Linn Krogh-Hansen i Seilas.