Nerdene stiller i Færder’n

Nerdene i fotballaget Tufte IL stiller til start i årets Færderseilas. De skal duellere i Dehler-båter, og hvordan det går får vi se på TV til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Ingen av dem har seilt før, og vannet er et ganske ukjent element for nerdene i Tufte IL som har underholdt mange TV-seere med sine forsøk på å spille fotball. Nå skal de forsøke å seile regatta.

-    De har null erfaring. Det nærmeste vi kommer seilerfaring er at én på laget har prøvd å padle kajakk, sier Dehler-importør Trine Lunde til seilas.no. Hun forbereder seg på en lang, slitsom og morsom Færderseilas i år.

Tufte IL fordeles på tre båter. Med kameramenn og lydteknikere og instruktører blir det det 10 mannskaper på hver båt. Båtene de skal seile er to Dehler 36 og en Dehler 39.

-    Jeg regner med at det blir duell mellom 36-foterne, mens 39-foteren nok stikker raskt av gårde. Vi har allerede hatt en treningsøkt på sjøen. Da var vi veldig nære på å kollidere. Begge båtene falt av på likt da de oppdaget kollisjonsfaren, og akselererte mot hverandre, men heldigvis fikk vi loffet opp den ene båten i siste øyeblikk, sier Trine Lunde.

Hun skal være instruktør på en av båtene under Færderseilasen, og forteller at Tiufte-gutta skal bytte på å styre hver time. De skal filmes i alle situasjoner. Ambisjonene er at gutta skal ha det gøy, og at det skal bli bra opptak til høstens TV-episoder.

- Jeg håper det blir litt vind, men håper absolutt ikke på noe storm. Lett bris er ideelt for oss denne gange, sier Lunde.