Sir Robins nye leketøy

Sir Robins nye leketøy

Det er mulig å leke seg selv når man når 65 års alderen. Sir Robin Knox-Johnston foteller til Seilas at han ikke anser seg slått før starten på sin egen jorden rundt seilas, Velux 5 Oceans.

Publisert Sist oppdatert

- Her er mitt nye leketøy, sier den berømte seileren som var den første til å seile jorden rundt non stop. Nå er han klar for kvalifiseringsseilas frem og tilbake til New York for å kvalifisere seg til VELUX5OCEANS som starter 22 oktober i Bilbao, med havnestopp i Fremantle, Western Australia og Norfolk, Virginia, USA før seilasen avsluttes i Bilbao mot slutten av april 2007. Oppgradering av båten starter i august i Gosport.

- Mange synes jeg er for gammel til å delta i dette her, sier Sir Robin, men jeg mener at selv om man har vært tilstede på planeten i mer enn 65 år betyr ikke det at hjernen er blitt til grøt, at man får hjerteinnfarkt bare man går opp en trapp eller har glemt alt en har lært. Det er de unge som har et problem; De må simpelthen slå meg, ellers er det for flaut. Men båten min er god, den vant seilasen for åtte år siden, så det kan bli vanskeligere enn de tror.