Fruestrende lite vind
Fruestrende lite vind
Fruestrende lite vind
Fruestrende lite vind

Fruestrende lite vind

Volvo Ocean Race båtene har ikke kommet lengre enn til sydsiden av Irland siden starten på fredag. Nå er maten snart slutt og havneregattaen i Rotterdam på lørdag kan ryke.

Publisert Sist oppdatert

Båtene har ikke seilt mer enn en fjerdedel av etappen i løpet av helgen, og farten har sjelden vært over 5 knop. Det er et digert høytrykk over Irland som skaper de vanskelige forholdene. Prognosene sier at vinden kan utebli i 36 timer til. Å kutte ned på lengden av etappen er umulig da de skal rundt Skottland og Orknøyene. Båtene har heler ikke med seg drivstoff til å kjøre motor særlig langt.

Lørdag er det havneregatta i Rotterdam. Selv om mulighetene fremdeles er store for at de skal rekke frem i tide, vil det bli minimalt med tid til forberedelser for regattaen. Selv om forholdene er lette, er så lite vind særdeles krevende for seilerne. De blir mye trim av seilene, og alle må bidra for å holde maksimal fart i båten.

Racet har blitt en match mellom Farr båten og ikke Farr båtene. ABN Amro båtene har tidligere vist svakheter i lite vind, men har så langt klart å holde følge. I går tok ikke Farr båtene en omvei mot øst som de først tapte på, men senere klarte å holde høyere fart. Om de tjente mye på dette, eller om båtene er omtrent like raske er umulig å si. Båtene ligger nå svært tett, og det vil bli en spennende etappe.

Plasseringg:

Brasil 1

Ericsson +1

ABN Amro 2 +2

Piratene +2

ABN Amro 1 +3

Brunel +4