Fram XVI fikk en fjerdeplass i Punta Ala

Fram XVI fikk en fjerdeplass i Punta Ala

Kong Harald og Framlaget imponerte i den neste siste seilasen i årets første MedCup og viste at de i en heldig stund kan spise kirsebær med de store.

Publisert Sist oppdatert

Sammenlagt holdt det til 14 plass i debuten for den norske båten.

Regattaen ble dominert av seilere fra Team New Zealand som bemannet begge de to første båtene, Warpath som ble styrt av Dean Barker og Mutua Madrilena med Peter de Ridder til rors. De Ridder hadde flest seire av de to, mens Barker var jevnest med alle plasseringen blant de ti beste.

Av designerne var Judel/Vrolijk dem med flest båter i toppen. Vinnerbåten er tegnet av Botin/Carkeek, mens det var J/V båter på 2, 3, 5, 6 og 8 plass. Farr hadde sine beste båter på 4 og 7 plass.

Barker hadde Kevin Hall som navigatør og Terry Hutchinson som taktiker.

Trofeet til beste amatør gikk til De Ridder som med sine 15 proffer, mange av dem fra Team New Zealand, tok 2. plass til slutt, mens tyske Pinta med Michael Illbruck til rors og John Kosetcki som taktiker tok 3. plass.

Det var totalt 19 båter i regattaen, ti av dem var nye i år. Det er dobbelt så mange som i denne regattaen ifjor. Neste regatta går i Castellon i Spania fra 4. til 8. juli.

Da får Framlaget en ny mulighet til å sloss mot mange av verdens beste.