Madonna fra Hovdan Skagen Race 2004 for også barna var med.
Emil, Pauline og Edvard i Skagen med seiltøyet fremdeles til tørk.
Tøff seilas for mor og barn

Tøff seilas for mor og barn

Vi hadde 39 knop på vindmåleren, og både jeg og barna var sjøsyke, forteller Pauline Book-Bratbakk til Seilas fra Skagen.

Publisert Sist oppdatert

Pauline seiler «Madonna», en First 31.7 sammen med sin mann og to andre voksne. Men også Emil på 7 og Edvard på 5 var med på den tøffe turen.

– Barna var kalde, våte og sjøsyke, men klaget ikke forteller Pauline, som også slet med å holde mageinnholdet på plass etter lenger opphold under dekk. Bra barna traff bøtta sier Pauline, og heldigvis var seilasen raskere enn i fjor da barna også var med.

– Emil husket godt regattaen i fjor, men best de positive inntrykkene. Barna liker å konkurrere, og spenningen overskygger heldigvis ubehaglighetene til en viss grad, forteller Pauline.

Godt forbredt

Vi planlegger en slik seilas i godt til på forhånd slik at barna får det best mulig. Baggene er pakket riktig slik at vi raskt finner det utstyret vi skal ha, og køyene klare. Barna sov godt på natta etter start. Vi forbereder også barna på hva de har på vente.

I dag løper de rundt på brygga i Skagen og har det gøy. Sjøsyke går fort over og blir glemt heldigvis.

Ikke helt fornøyd med tredjeplass

– Vi er tre First 31.7 som sloss tett. Vi lå bare 10 minutter etter Milliways ved Brofjorden. Bilbo rundet 5 etter oss. Vi gikk som eneste båt av disse på babord etter runding. Vi tapte ikke mye på det. Bilbo trodde de stod opp på styrbord, og seilte med stikk i skjøte. Det tapte de mye på. Milliways derimot tjente mye på oss. Noe av grunnen kan være at de hadde et mindre forseil enn oss. Vi seilte med 3 er og to rev. De hadde en 4er og to rev. Vi slo Bilbo, men fikk Andante, en X332, ett minutt foran oss i R30 klassen.