Fint vær i Skagen fredag.
Endelige resultater er klare
Arkivbilde av Pixeline
Fornøyde vinnere

Fornøyde vinnere

Pixeline var suveren i årets Hovdan Skagen Race, men mannskapet har opparbeidet seg faste rutiner på feiringen. Her er vinnerruta.

Publisert Sist oppdatert

Pixeline stilte i år med 9 mann og en kvinne, det gjorde språkbruken mer moderat underveis. Skipper Henning Hansen forteller at en av mannskapet hadde reist halve jorda rundt bare for seilasen. Andrew Baxter bor i Shanghai i Kina, men reiste til Norge kun for å seile til Skagen, for så å sette seg på flyet tilbake til Kina igjen.

Hansen forteller videre at hele mannskapet har fått sove under veis.

Vinnerruta

Hansen valgte å holde vestsiden av fjorden ut fra start og krysset seg opp til Fulehuk. Derfra var det stikk i skjøtet mot Skålholmen og trikkekjøring til Brofjorden. Etter rundingen seilte Pixline på styrbordhalser helt mot Danmark hvor det ble noen små slag før mål.

Vant til å vinne

Det er ikke første gang Hansen vinner. I fjor ble det 2. Plass i Hovdan Skagen Race og seier i Færdern. Selv om Hansen kun har hatt båten i to år forteller han at dett at han vet hvordan båten skal seiles er en av hans styrker. Det eneste dramatiske underveis var at genoa 1ern revna under bytte til 3ern, men det store forseilet fikke de ikke brukfor etter det, slik at de ikke tapte noe.

De endelige resultatene er nå lagt ut:

http://www.sandaker.no/resultatliste.asp?seilasid=68