Klare for sommerens seilmaraton

Klare for sommerens seilmaraton

Når starten på Hovdan Skagen Race går idag er det også starten på et seilmaraton uten like for to av Miniene ifølge nyhetsbrev fra Classe Mini Norway

Publisert Sist oppdatert

Karl Otto Book og Rolf Frydenberg skal seile alle regattaene i Mini rankingen til manag-e og det innebærer at de må seile hele 2300 nautiske mil i løpet av mai og juni.

Fire av de 21 fots planende Miniene er klare for Hovdan Skagen Race onsdag. 287 båter er påmeldt til regattaen som vanligvis innleder en hektisk sesong på regattafronten, men for enkelte er den mer hektisk enn vanlig.

Karl Otto Book og Rolf Frydenberg skal gjennom dette halsbrekkende programmet før det blir juli:

Hovdan Skagen Race

Skagen-Bergen (Uoffisiell regatta med navn TorStar) - trening

Frydenbø Doublehanded - regatta

Bergen-Fredrikstad - trening

Watski Skagerrak TwoStar – doublehanded regatta i Skagerrak

Fredrikstad-Bergen - trening

Shetland Race – Nordsjøen i en liten 21 fots båt med to om bord

Bergen-Oslo - trening

Det blir i alt 2300 nautiske mil i løpet av seks korte sommeruker for Frydenbergs båt. Book har planer om å ta båten på henger på i hvertfall en av etappene over til Bergen.

- Det store høydepunktet blir helt klart Watski Skagerrak TwoStar med hele tolv Minier på startlinjen. Den største seilopplevelsen håper jeg imidlertid at hjemturen fra Shetland til Bergen blir. Da satser vi på mye vind i ryggen, sier Karl Otto Book.

Men første punkt på programmet er Hovdan Skagen Race. Da Rolf Frydenberg får sin norske regattadebut i Mini-klassen – og han seiler doublehanded. Book seiler alene og bruker turen til Skagen som en treningsøkt.

- Med nesten 300 båter rundt meg føler jeg at det er en trygg måte å trene til soloregattaen Simrad OneStar i august. Ferden videre fra Skagen til Bergen skal jeg også seile alene, forteller Book.