Mike Sanderson, skipper på vinnerbåten ABN Amro One

Volvo Ocean Race avgjort - ABN1 vinner

Med førsteplassen til Portsmouth er ABN Amro One allerede klar som vinner av Volvo Ocean Race 2005/06. Båten har et forsprang på 26 poeng til båt nummer to og det er maksimalt mulig å oppnå 21 p på de resterende etapper og innshoreseilaser.

Publisert Sist oppdatert

Dermed har vi nå fått bekreftet det som har vært sannsynlig helt fra den første etappen da den Nederlandske båten tegnet av Juan Kouyoumdjian ikke bare viste overlegen fart, men også unngikk de kjølproblemene som resten av flåten har måttet slite med gjennom hele seiasen.

For skipperen Mike Sanderson er seiren en drøpm som har gått i oppfyllelse og som han beskriver som å ha vunnet Olympisk gull og beseiret Mount Everest på en gang.

Dødsulykken hos lagkameratene på ABN2 satt likevel naturlig nok en demper på feststemningen da båten ankom Portsmouth sent i går kveld.

Kampen om 2. plassen på etappen står i øyeblikket mellom Ericsson og Piratene, der Ericsson har et lilte forsprang. Brasil1 er klar på 4. plass foran ABN2, movistar og Brunel, men det er Paul Cayard og hans piraten som ligger best an i kamoen om 2. plassen sammenlagt.

Det er ventet at Volvo i løpet av de nærmeste dagene vil gå ut med planene for det neste Volvo Ocean Race. Alt tyder på at det blir en ny jorden rundt regatta med VO70 båtene i 2009/10.