Dag Usterud - allsidig med mesterskapsmedaljer i tre klasser
Knut Frostad, miljøskaper med sterk sportslig profil
Peer Moberg, like god i havseiler som i jolle
DCF 1.0
Kong Harald, god i fjor, enda bedre i år?
Årets Seiler utdelingen er sponset av Amundsen Oslo. Premien er en Solar Navigator klokke som har en verdi av kr 60.000.

Fem nominert til Årets Seiler 2005

For første gang i historien, inviteres seilere i hele Norge til å være med på å stemme frem den kandidaten de mener fortjener tittelen ”Årets Seiler”. Utdelingen av prisen vil foregå i Horten, Lørdag 10.juni, i forbindelse med Færderseilasen

Publisert Sist oppdatert

Følgende seilere er nominert til å motta prisen for ”Årets Seiler 2005”.

1. H.M. Kong Harald V, KNS – Fram XV.

Gull i Europamesterskapet for IMS båter som ble avholdt i Sverige. Fram XV ble også vinner av NORC ranking for IMS båter i Norge.

2. Sonarlaget med Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Alexander Wang-Hansen, KNS.

Laget har etablert seg i verdenstoppen for funksjonshemmede seilere og fikk sølvmedaljer i VM i 2005. Medlemmer av NSFs landslag.

3. Peer Moberg, KNS

Etablerte seg blant verdens 10-15 beste seilere i Finnjolleklassen i sin første sesong. Som rormann/sailing master på Einar Sisseners 42 foter Al*Cap*One fikk han sølv både i EM og VM i IMS klassen.

4. Knut M. Frostad, KNS

Med flåtens desidert eldste båt tok han 2. plass i Nokia Oops Cup med delseire i blant annet Færderseilasen og Gotland Rundt. Han har bygget opp et godt norsk lag i formel 1 klassen, 60 fots trimaraner og skaper enorm blest og entusiasme rundt seilsporten

5. Dag H. Usterud, Arendal

En meget allsidig seiler, med NM gull i Express, VM sølv i 11 MOD og EM bronse i Soling. En prestasjon det står stor respekt av.

Årets seiler for 2005 kåres endelig av publikum som i tidsrommet 15.mai – 6. juni kan foreta sin avstemning på www.seiling.no eller www.seilas.no Blant dem som stemmer på vinneren trekkes en Amundsen Oslo Solar Navigator, lik den som tildeles Årets Seiler.

En jury bestående av Morten Johnsen, NSF, Henrik Næss, NSF, Jørgen Amundsen, Amundsen Oslo og Mikkel Thommessen, Seilas, har stått for nomineringen av kandidater til Årets Seiler 2005