The Solar Navigator fra Amundsen Oslo
De klassiske trebåtene konkurrerer om Seilas´ trofé
såvel som frisk kryss
Vi kan vente oss spinnakerføre..........

954 båter klare for Færderseilasen

Da påmeldingsfristen til årets Færderseilas gikk ut, lå deltagerantallet an til samme nivå som til fjorårets seilas, men ennå strømmer påmeldingene inn

Publisert Sist oppdatert

Deltakerrekorden i Færderseilasen er 1100 båter og ble satt i 2004. I fjor deltok 1053 og i skrivende øyeblikk ligger det an til å bli tilsvarende deltakelse i årets seilas.

Trine Tjøm i KNS er fornøyd med responsen fra seilerne og sier til Seilas at LYS klassene skal fordeles 15. mai og at den endelige deltakerlisten er klar 19. mai.

Nytt av året er Seilas premie til beste klassiske trebåt, der Færderseilasen blir en del av bladets 100 års jubileumsarrangement. Det andre poenggivende arrangementet blir selve jubileumsregattaen fra Dronningen tirsdag 6. juni der hver av de to seilasene teller med 25%, mens Færderseilasen teller 50%.

Nytt er også at Norges Seilforbund vil dele ut trofeet til årets seiler i Norge i 2005 i Horten lørdag kveld. Fem seilere vil bli nominert og leserne vil kunne stemme frem sine kandidater på NSF og Seilas websider. Amundsen Oslo er seilforbundets samarbeidspartner for denne kåringen der vinneren vil motta et armåndsur, the Amundsen Solar Navigator til en verdi av 60.000 kroner.