Ønsker dispensasjon fra barneidrettsreglene

Ønsker dispensasjon fra barneidrettsreglene

Norsk Optimistklubb ønsker dispensasjon fra de gjeldene reglene for barneidrett, slik at også 12-åringer kan delta i nasjonale rankingseilaser og internasjonale mesterskap.

Publisert Sist oppdatert

Norsk optimistjolleklubb har i de siste årene hatt en økning av seilere på sine Norges cuper. Blant annet har antallet 11- og 12 åringer som deltar på treningsregattaen som arrangeres parallelt med NCen for eldste klasse økt betraktelig.

I forhold til Barneidrettsreglene kan 11 og 12 åringene delta sammen med eldste klasse på en NC i og en utenfor sin region. En stor andel av de yngre seilerne benytter seg av denne muligheten til å øve seg og skaffe erfaring i å konkurrere i et større felt med erfarne optimistseilere.

NSF har mottatt en henvendelse fra Norsk Optimistjolle Klubb (NOK) vedrørende Norges Idrettsforbunds Barneidrettsbestemmelser.

NOK ønsker aldersgrensen senket fra 13 til 12 år hva gjelder deltagelse i nasjonale rankingseilaser, NM og internasjonale mesterskap. Primært søkes det om en dispensasjon fra dagens regler med virkning fra og med 2006-sesongen. Sekundært ønsker NOK at saken fremmes på Idrettstinget 2007.

På bakgrunn av søknaden fra NOK besluttet Styret i NSF å nedsette en arbeidsgruppe som skulle sette i gange en debatt i SeilNorge om NSFs syn på barneidrettsbestemmelsene med tanke revisjonen av reglene i 2007, samt en mulig søknad om dispensasjon fra reglene for 2006. Bente Nilsson i NSF Styre ble satt til å lede arbeidet. Arbeidsgruppen består i tillegg til Bente Nilsson av Astri Holden Feragen (NSF Styre), Frode Johansen (Sportslig leder i NOK) og Tonje Hopstock (NSF administrasjon).

Les resten av saken på seilforbundets hjemmeside:

http://www.seiling.no/t2.asp?p=21748&x=1&a=165505