I den andre seilasen kom feltet korrekt avgårde
Aplinstjernene briljerte i Tryvannskleiva
Kristoffer Spones vinnerlag

Ski Yachting i maksvær

Med halve det norske verdenscuplaget i alpint på plass fikk årets Musto Ski Yachting en flott start i Tryvannskleiva fredag. I går ble ski yachting avsluttet under perfekte forhold på Bundefjorden.

Publisert Sist oppdatert

Henning Astrup hadde satt en kort løype i Tryvannskleiva med bare 20 porter som ga kjørerne noe midt i mellom slalom og storslalom å forholde seg til. Takket være salting i bakken ble forholdene like for alle og unge Astrup hadde gjort en god jobb i å legge en rytmisk og fin løype. Med folk som Lasse Kjus, Kjetil Jansrud, Bjarne Solbakken, Hans Petter Burås, Aksel Lund Svindal og Ole Kristian Furuseth i spissen ble det lagene med gode alpinister som kom best i gang i konkurransen. Raskest i kvinneklassen ble Victoria Christensen mens Bjarne Solbakken var best av gutta. Favoritt etter alpinkonkurransen var "Team Knoll" med Lasse Kjus, Hans Petter Burås, Kjetil Jansrud, seilmakeren Thomas Oksmo og OL-vinner Siren Sundby på laget. De vant i bakken foran "Team Tott" som måtte stille uten kneopererte Kjetil Andre Aamodt, men med Aksel Lund Svindal på laget. Tredje beste lag var "New Deal" med alpinveteranene Elisabeth Økern som ble nr. 2 blant jentene og Peik Christensen som var på OL laget så tidlig som i 1972. Lørdagens seilaser i Bundefjorden bød på flotte forhold med sønnavind på 4-7 m/s, men de ellers dyktige arrangørene fra KNS gjorde en skikkelig tabbe da de lot feltet gå til tross for at nesten alle var langt over linjen da startskuddet gikk i den første seilasen. For de to-tre båtene som returnerte og startet korrekt ble dette svært urettferdig og kan ha vært avgjørende for utfallet av regattaen. Slik det nå gikk ble det den rutinerte og Kristoffer Spone med mannskap Peder Nergaard, Ole Kristian Furuseth, Rolf Bjørne og Victoria Christensen som med serien 6-2-2 tok sammenlagtseieren. Med 2. plass i regattaen og 5. plass i bakken holdt det til seier i Musto Ski Yachting.

Resultater sammenlagt:

1. Baghdad.1, Kristoffer Spone

2. Baghdad.2, Kristian Nergaard

3. Rett Rundt Hjørnet, Herman Horn Johannessen

4. New Deal, Jørgen Heje

5. Team Knoll, Siren Sundby

I 11 MOD-klassen gikk «Matchless», Hans C. Holst til topps, mens «Flikk-Flakk» Lars Hannisdal var best i FC8.

Festen på kvelden ble som vanlig en suksess. Champagne og og Petter Fjelds grillmat på Amerikansk vis slo som alltid godt an. Premieutdelig samt videoopptak fra ski og seiling gjorde kvelden til en minneverdig opplevelse for alle.