Kronprinsesse Victoria er spent foran dagens start i Rio. Ingen tvil om at hun heier på Ericsson. foto Mikkel Thommessen

For en båt, sier Victoria

For en båt, og for et mannskap sa den svenske Kronprinsesse Victoria da hun idag stilte opp sammen med skipper John Kostecki på Ericsson teamets pressekonferanse kort tid før avgang i Rio.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg hadde min debut som regattaseiler ombord på Team Ericsson i havneseilasen i Rio, forteller Kronprinssessen som var entusiastisk både når det gjelder båten og mannskapet på Team Ericsson. - Derfor er jeg ganske nervøs foran starten idag, sier hun og håper hun kan være med å spre positiv energi til laget som nå trenger å snu den negative trenden fra de tidligere etappene.

John Kostecki er rolig, men fokusert forat starten. - Jeg har en god følelse, sier han og forteller at båten har vært pakket og klar i to dager allerede. - Det er godt å slippe forberedelsene helt til siste sekund, sier han. Målet er en plassering på denne etappen, noe laget trenger for å komme på offensiven igjen. Det mener han laget nå er, - Men det blir en vanskelig etappe, sier Kostecki, som regner med at de to første dagene ut fra Rio blir særlig vanskelige med lett vind og byger. Etter 1200 nm passerer båtene poengpunktet ved Fernando da Noranho. Det blir som en seilas i seilasen og på resten av etappene er det nye utfordringer som gjelder. Kostecki som er godt kjent i Chesapeake Bay frykter særlig forholdene her. - Det blir som å seile på en innsjø full av fiskegarn og teiner, sier han og venter at intet er avgjort før mot slutten av etappen. Blant journalistene i Rio har Dagbladet og Seilas satt sine penger på at nettopp Ericsson vinner starten idag. Med tilsvarende 400 kroner i potten blir de neste timene ulidelig spennende.