Søk i arkivet

Ny OL jolle for damer?

I løpet av 2007 skal ISAF velge nye klasser til OL i 2012. En av de klassene som ligger an til utskiftning er 470 og nå har konstruktøren av 29er laget en oppgradert versjon som bør være en verdig utfordrer.

ISAF har annonsert at man i april 2007 skal holde Olympic Observation Trial for å plukke ut nye OL klasser til lekene i 2012. For damejolle gjelder følgende kriterier: High Performance – Båten skal seile hurtigere unna vinden enn på kryss. Siktemål - kvinneseilere med gjennomsnmittlig totalvelkt på 120-140 kg. Trygg – Lett å rette opp etter kullseiling uten hjelp utenfra. Rimelig – Lett skrogvekt, pris ca €14,500 seilklar. Strenge klasseregler. Andre karakteristika – Twin trapes. Asymmetrisk spinnaker. Klassen må kunne tilfredsstile reglene til en internasjonal klasseklubb på kort tid. Byggemateriale må være tilgjengelig world wide. Endelig vedtak bør fattes til ISAFs årsmøte i Athen i 2007.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen