ABN1 fortsetter å dominere

Med ny seier for ABN1 i innshoreseilasen i Rio i går er det vanskelig å se hvem som skal ta fra båten sammenlagtseieren. Kampen om 2. plassen skjerper seg imidlertid.

Publisert Sist oppdatert

I 5-7 m/sek, en vindstyrke der ABN båtene til nå ikke har hatt fartsoverskudd i forhold til Farrbåtene, ble det igjen ABN1 som tok kommandoen, nesten fra start. Knut Frostad som var tilbake i Rio og gikk ombord i Brasil1 da navigatøren Marcel van Triest ble syk rett før seilasen lørdag og han fikk være med på en første kryss der Brasil1 var godt fremme og rundet på 2. plass bak ABN1. For Torben Grael som for anledningen både var skipper og rormann, ble seilasen likevel en nedtur da han måtte ta en straffevending etter å ha feilberegnet en situasjon ved første merke. Isteden sto kampen om pallplasseringene mellom Paul Cayard’s (USA) Pirates of the Caribbean, Ericsson Racing Team, skipper John Kostecki (USA) og med Kronprinsesse Victoria ombord og Bouwe Bekking’s (NED) movistar.

Det ble movistar som ble satt på vannet etter omfattende reparasjoner bare 24 timer før starten, som tok andreplassen og dermed tre viktige poeng, mens tredjeplassen gikk til Ericsson Racing Team som de siste dagene har vtrent iherdig på Guanabara bukta utenfor Rio.

Brasil1 som en stund lå helt sist i feltet, seilte seg kraftig opp, og endte på 4. plass, og Knut Frostad hevder at det til tross for resultatet er den brasilske båten som er raskest av Farrbåtene i feltet.

Resultater - havneregattaen:

1 ABN AMRO ONE, Mike Sanderson (NZL) 3.5 pts

2 Movistar, Bouwe Bekking (NED) 3 pts

3 Ericsson Racing Team, John Kostecki (USA) 2.5 pts

4 Brasil 1, Torben Grael (BRA) 2 pts

5 ABN AMRO TWO, Sebastien Josse (FRA) 1.5 pts

6 Pirates of the Caribbean, Paul Cayard (USA) 1 pt

Sammenlagt

1 ABN AMRO ONE, Mike Sanderson (NZL) 52.5 pts

2 ABN AMRO TWO, Sebastien Josse (FRA) 36.5 pts

3 Pirates of the Caribbean, Paul Cayard (USA) 31.5 pts

4 Movistar, Bouwe Bekking (NED) 31.0 pts

5 Brasil 1, Torben Grael (BRA) 28.5 pts

6 Ericsson Racing Team John Kostecki (USA) 23.5 pts