Blir degradert - Neal McDonald
John Kostecki

Kostecki overtar skipperjobben

Amerkaneren John Kostecki, vinneren av Volvo Ocean Race for fire år siden overtar skipperjobben på Team Ericsson. Neal McDonald fortsetter som co-skipper of vaktsjef.

Publisert Sist oppdatert

Hvem som må forlate skuta er ikke klart, men med flere mann på skadelisten kan det være snakk om mer enn en.

Det var prosjektsjefen Richard Brisius som idag annonserte forandringene på laget. Det var også Brisius som for fire år siden måtte sparke Roy Heiner fra Assa Abloy teamet. Han ble da erstattet med Neal McDonald som seilte best av alle mot slutten av regattaen og sikret en fin annenplass til slutt. Nå ble det altså McDonald som måtte vike plass, i første omgang på etappen fra Rio til Baltimore, for overmannen fra den gang.

- Neal har vært Ericsson's skipper fra begynnelsen av prosjektet, men tatt i den situasjon vi nå befinner oss i og behovet for å forbedre dynamikken i laget og resultatene, har vi kommet til at det er nødvendig å foreta visse endringer i laget for den neste etappen. Etter lange samtaler med Neal, John og de andre i laget er dette resultatet vi har kommet til, sier Brisius. - Vi er i den unike situasjon at vi har to skippere i verdensklasse på laget og da har alle gjort sitt beste for å la lagets behov telle mer enn de personlige, sier han.

Grunnen til valget av Kostecki, som allerede har vært knyttet til laget som innshore skipper, er hans evner til å utvikle seil og til å kommunisere gode arbeidsmetoder.

John Kostecki har ved siden av seieren i VOR også en olympisk sølvmedalje fra 1988 og har 10 VM titler i seiling. Han har også fire America´s Cup regattaer bak seg som taktiker.

Neal McDonald kommenterer: - Det har vært en tøff regatta så langt og vi har ikke oppnådd de resultater vi hadde ventet. John Kostecki har vist hva han duger til og vi har stor respekt for ham. Det er grunnen til at han er knyttet til laget i utgangspunktet.

Ericsson ligger til nå på en skuffende 6. plass i Volvo Ocean Race og det er bare australske Brunel som for øyeblikket er ute av regattaen som ligger bak. Det er derfor bare en vei å gå for det skadeskutte laget som på forhånd var en av favorittene til regattaen.