Norwegian Steam. foto Wilkes

Astrup holder ledelsen

Selv med 5. og 6. plass i fredagens to seilaser beholder Norwegian Steam ledelsen etter halvseilt serie. Og til neste år kommer sirkuset til Hankø.

Publisert Sist oppdatert

Fredagens to seilaser ble tette og dramatiske med flere protester. Astrup fikk seilt av vindinstrumentene da en fransk båt slo for tett ved bidevindsmerket og måtte seile flere legger uten instrumenter. Han roser imidlertid konkurrentene og representanten for Brookes & Gatehouse som var på pletten med hjelp og reservedeler da båten kom til land etter seilasene, men det blir liten tid til å kalibrere det nye utstyret. Også konkurrenten Vincenzo Onorato med taktiker Russell Coutts var involvert i et sammenstøt mellom mastene før start, men resultalistene forteller at den italienske America´s Cup seileren får beholde sin 3. plass. Det var mye sjø på regattabanene igår og i det 19 båt store feltet med mange gode seilere gjelder det ikke bare å vinne, men fordi det ikke tillates strykninger er det også viktig å unngå bunnplasseringene. Det har Astrup og taktiker Morten Henriksen klart bra. Sistnevne som foruten å være en fremragende seiler, er også professjonell coach og har klart å få frem det beste i laget som nå stadig blir bedre og bedre og som bortsett fra Henriksen selv og en amerikansk baugmann består av norske amatører.

Resultater etter fem seilaser av i alt ti:

1 Norwegian Steam Eivind Astrup Oslo, NOR 8 1 2 5 6 22 p

2 Heartbreaker Robert Hughes Holland, MI 10 10 1 1 1 23 p

3 MascalzonLatino Vincenzo Onorato Napoli, ITA 9 6 4 3 3 25 p

Eivind Astrup ble iforgårs valg til leder av den nordiske Farr 40 flåten som er i rask vekst. Danske Morten Lorenzten, nybakt Farr 40 eier og administrativ sjef for KDY blir Astrups høyre hånd i dette arbeidet. Klassen har vedtatt en europeisk serie for 2007 som starter med EM på Capri i mai. Deretter følger en regatta fra Porto Cervo på Sardinia og i Marstrand eller Skagen 28/30 juni. Flåten, som Astrup anslår til 15/20 båter kommer deretter til Hankø fra 4-7 eller 5-8 juli. Da får norske seilere sjanses til å stifte bekjentskap med denne spektakulære klassen der også den tidligere OL seileren Per Arne Nilsen blir å finne fra sommeren av. VM i 2007 går som kjent i København.