ABN1 drar fra, men gleden kan være kortvarig
Brasil1 ligger lengst mot øst og kan få en fordel når lavtrykker beveger seg østover i feltet

ABN1 drar fra, men gleden kan være kortvarig

Et komplisert værsystem over feltet de nærmeste dagene kan kullkaste ABN1s drøm om en ny etappeseier, selv om båten akkurat nå ser ut til å gå mot ny triumf

Publisert Sist oppdatert

Et lavtrykk nordvest om feltet beveger seg langsomt mot sør øst og vi i første omgang gi ABN1 fordel av økende vind. Det er det vi kan ha sett de siste 12 timene der båten har dratt fra konkurrenene. I neste omgang kan dette lavtrykket imidlertid gi de østligste båtene, som Brasil1 og Ericsson fordelen. Vinden i vest løyer, mens båtene i øst vil seile i påfriskende vind. Den østlige kursen virker kanskje mer risikofylt, men kan gjøre det mulig for lagene bak å komme seg opp i ledelsen.

Før Rio kan det bli svært lett da et høytrykk er på vei fra land og vil ventelig bevege seg over feltet. Mange husker hvordan det var under Volvo Ocean Race i 2002 da etappen ble avgjort på de siste milene før mål og hvor det var hyppige skiftninger i teten. Vi vet også at ABN1 ikke trives i det helt lette, så vi kan vente oss mye spenning mot slutten av denne krevende etappen der seilerne har opplevt alt fra de verste vinterstormer til dagens maksværsseilas med sjøtemperatur på 14 grader C.

Rekkefølge kl 0400 8 mars.

ABN AMRO ONE 630 nm til Rio

Pirates of the Caribbean + 66

ABN AMRO TWO + 89

Brasil 1 + 111

Ericsson Racing Team + 154

movistar + 1170