Frostad skeptisk til V70 etter dramatisk seiling i Sørishavet

Frostad skeptisk til V70 etter dramatisk seiling i Sørishavet

I et brev til Seilas skriver Knut Frostad at han ennå ikke er fortrolig med V70 under forhold slik de har opplevd i Sørishavet. Å stå til rors når loggen viser 40 knop uten at du har full kontroll er en skremmende opplevelse sier han.

Publisert Sist oppdatert

Knut forteller:

- Tøffe døgn nå ettersom vi var rimelig kjørte da vi kom oss rundt hornet. Ganske ekstreme forhold på slutten, i alle fall med disse båtene. Er nok ikke blitt helt VO70 frelst. Det er fortsatt en god stund før disse båtene er fornuftige i Sørishavet. De er i prinsippet for lette og blir med svingkjølen helt ukontrollerbar i veldig stor sjø. Stod til rors nest siste natten før hornet da vi satte ned en kjempebølge og båten til slutt tok over styringen…fartsmåleren var oppe i 40 knop. Vet ikke om det stemte, men trygt var det ikke.

Movistaer satt en skikkelig trøkk i oss da vi fikk meldingen om at de holdt på å synke. 5 min. senere fikk vi beskjed om å assistere dem, da vi var nærmest, og jeg begynte å organisere en jibb på dekk, som i seg selv ikke var helt ufarlig i mørket. Heldigvis gikk det bra med alle.

Vi er godt fornøyd med aa passere scoring gaten ved Kapp Horn på tredje plass. Fortsatt lærer vi mye, men jeg håper og tror vi skal få opp intensiteten tilnærmet max, nord for Falkland, når vi får tint opp brasilianerne litt. Er faktisk meldt om opp til flere store isfjell nord for Falklandsøyene! Glad vi slapp å se dem før hornet da vi raskt fant ut at radaren ombord overhode ikke funket. Nå blir det full sprint “hjem” til Rio…gleder meg faktisk også til å komme helt hjem…til Norge, avslutter Knut Frostad sitt brev.