America´s Cup konsert i Kina

America´s Cup konsert i Kina

For å styrke bevisstheten rundt Kinas deltakelse i America´s Cup skal det holdes en spesiell America´s Cup konsert i Beijing 1. april i år.

Publisert Sist oppdatert

Konserten som tilrettelegges av arrangørene av America´s Cup og Louis Vuitton Cup skal styrke interessen fro regattaene i verdens mest folkerike nasjon. Begivenheten skal sendes på Kinas største TV kanal CCTV og vil også markere landets første deltakelse i America´s Cup. 15 kinesiste artister skal delta i konserten.

Bruno Troublé, initiativtakeren til Louis Vuitton Cup, uttaler at China Teams deltakelse i America´s Cup er viktig for seilerinteressen i landet. Resultatene er ikke så viktige på dette stadium. Det som betyr noe er at kinesiske seilere nå for første gang kan konkurrere mot verdens beste i den mest prestisjetunge av alle regattaer.

China Team rekrutterer nå seilere i samarbeid med Chinese Yachting Association og skal senere i år bygge sin AC båt i Kina. Kineserne leverte sin utfordring i april 2005 i et samarbeidsprosjekt mellom kinesiske forretningsfolk og det franske Le Défi syndikatet som har deltatt i de to siste Louis Vutton Cup.

At kineserne nå tar seiling på alvor, og ikke minst oppgavene som OL arrangør i 2008, kommer også til uttrykk på andre måter. I et samarbeidsprosjekt med arrangøren av Kieler Woche skal kinnesiskie funksjonærer gjennom et opplæringsprogram i kommende regattaen i Kiel i juni i år.