Stian Tuv imponerer.
Elin Samdal

Laserjenter best

Våre fremtidige OL-håp prøver seg i Cadiz om dagen mot mange av europas beste seilere. For de fleste har det blitt ett tøft møte.

Publisert Sist oppdatert

I Cadiz stiller over 300 seilere fra 22 land. Regattaen startet på lørdag og avsluttes tirsdag.

I Laser Radial for jenter imponerer Elin Samdal. Etter tre seilaser ligger hun på andre, etter å ha startet med å vinne første seilas. Også Cathrine Gjerpen seiler bra og ligger på en 7. Plass. Ynglingseiler Alexander Koefoed ligger sist på en 24. Plass.

49er etter 4 seilaser. Gundersen og Bovin er ferske sammen, men har ikke så langt imponert. De har en 10. Plass som beste og ligger på 17 av 24 båter sammenlagt. Ranhoff og Denneche kommer rett fra 29er og har bare fullført to seilaser. De ligger på 21 plass sammenlagt. Klassen ledes av Alexandre Monteau/Damien Guillou fra Frankrike.

470 for jenter stiller bare seks båter hvor Merili Randmaa/Agnes Lill er suveren med 3 av 3 1. Plasser. Monica Rodal og Benedicte Heide ligger best av de norske på en 4.plass, men kommet bak Tina Løken Nilsson og Lina B Strømquist i de to seilasene de har gjennomført, Med to tellende ligger Tina og Lina sist.

Også gutter på brett har seilt tre seilaser. Vegard Eimind er best av de norske på 32 plass. Sebastian Wang-Hansen ligger på en 42. Plass mens Eivind Sinding-Larsen ligger på en 45. Plass av 50 startende. Nicolas Guyader fra Frankrike leder.

Bedre går det for Jannicke Stalstrøm som ligger på en 5. Plass etter tre seilaser. 5. Plass er hennes beste individuelle plassering. Thea Kamilla Moholt ligger på en 18. Plass av 25. brett. Marina Alabau Neira fra Spania leder.

Stian Tuv imponerer i Laser. Han kommer rett fra e-jolle, men er best av de norske på en 8. plass etter to seilaser. En 5. Plass er hans beste individuelle så langt. Vårt største håp, Kristian Ruth ligger på en, Einar Sunde på en 32. og Tim Sandberg på en 35. Plass.

Marcin Rudawski fra Polen leder, og Laserklassen har 44 deltagere.