Eivind Sinding-Larsen
Martin Ranhoff/Sivert Denneche
Tea Moholt

Ferske jollesseilere i ilden

I morgen starter Andalusian Olympic Week i Cadiz i Spania og alle norske landslag og Toppseilere bortsett fra Ynglingen stiller til start. For mange blir dette den første testen i ny klasse.

Publisert Sist oppdatert

Espen Guttormsen forteller til Seilas at det blir en tøff start. Mesterskapet har en gradering som et klasse 2 mesterskap, og bare EM og VM har høyere nivå. Mange av Europas beste seilere stiller opp. Mesterskapet går over fire dager, og avsluttes på onsdag.

Espen har mest tro på Elin Samdal og Kristian Ruth i Laser samt Jannicke Stålstrøm på det nye OL-brettet NP RS:X.

Tøft blir det for fjorårets beste e-jolle seilere som har byttet klasse med OL som mål. Stian Tuv var hele tiden i toppen i e-jolle klassen i fjor. Nå er han ombord i Laseren og må kjempe med rutinerte OL-seilere.

Tina Løken Nilsson og Lina B. Strømquist var konkurrenter i fjor i e-jolle. Nå seiler de sammen i 470. Også Monica Rodal har skiftet båt. Med seg har hun Benedicte Heide som i fjor seilete 29er sammen med sin bror.

Espen har ikke andre forventninger enn at de skal lære mye under denne regattaen. Han mener de startet på null for bare tre dager siden.

Også i 49er klassen stiller vi med et ferskt lag. 29er seilerene Martin Ranhoff og Sivert Denneche har gått opp en størrelse i båt, men får hjelp av rutinerte Christoffer Gundersen som denne gangen seiler med Frode Bovim, tidligere medseiler til Christoffer Sundby.

For brettseileren blir dette en spennende test. Det gamle OL brettet Mistral er byttet ut med NP RS:X som er noe helt nytt. Det nye OL brettet er mye kortere, men bredere. Det vil gi større fartsutslag om brettet planer eller ikke. I brettklassene stiller to helt ferske seilere. Tea Kamilla Moholdt er bare 16 år og har kun to sesonger bak seg på brett. Fersk er også Sebastian Wang Hansen.

Disse stiller:

Laser:

Kristian Ruth

Stian Tuv

Einar Sunde

Tim Sanberg

Laser Radial

Elin Samdal

Kathrine Gjerpen

Alexandra Koefoed (Ynglingmannskap som vil ha regattatrening)

49er

Christoffer Sunby/Frode Bovim

Martin Ranhoff/Sivert Denneche

Brett

Sebastian Wang Hansen

Eivind Sinding-Larsen

Vegard Emind

Jannicke Stålstrøm

Tea Kamilla Moholdt

470

Tina Løken Nilsson/Lina B. Strømquist

Monica Rodal/Benedicte Heide