Den norske Sonaren Viking Kiwannis vant flere av seilasene under VM i Perth, og hadde vunnet flere, om ikke små havarier hadde ødelagt. Nå trenger seilerne ny båt til 2008
DCF 1.0

Sonarlaget med full gass mot Paralympics

Bronselaget fra VM i Perth, Jostein Stordahl, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, KNS viste seg frem for publikum fra Kiwanis, KNS og NSF igår med et morsomt billedkåseri fra VM - og fortalte om planene frem mot Paralympics i Qingdao.

Publisert Sist oppdatert

Etter en kort sesong sammen i Sonaren ble det bare 11 plass under den paralympiske regattaen i Athen for to år siden. Deretter har trekløveret som nå representerer KNS satset for fullt. I fjor ble den sølv i VM, i år ble det bronse, men med samme poengsum som sølvvinnerne. Nå mangler bare gullet. Og det kommer snart skal en tro de tre herrene som har planene klare frem til den neste Paralymiske regattaen, i Quingdao i 2008. Seiling for funksjonshemmede er nå en totalt integrert del av programmet til Norges Seilforbund. Derfor kan både sonarlaget og 2.4 meteren med Bjørnar Erikstad regne med både økonomisk støtte samt trenerassistense frem mot 2008. Seilerne som dermed utgjør endel av NSFs landslag vil delta på forbundets samlinger og vil bli matchet mot Norges beste seilere og de to norske lagene som begge fikk bronse, men som var nær endra bedre plasseringer i siste VM vil få gode vilkår til å forbedre seg ytterligere i årene som kommer. I år skal Sonaren delta i Cowes Week fra måndesskiftet juli/august og senere i Wymouth i konkurranse med Englands beste friske og funksjonshemmede seilere. Før dette håper man å kunne matche seilerne mot den eneste andre Sonaren i landet, KNS båten som tidligere tilhørte Cato Zahl-Pedersen. I 2007 går VM for funksjonshemmede i Rochester i USA og når seilerne først har tatt turen til det nordamerikanskje kontinent, er det naturlig å delta i klassens ordinære VM i Bostontraktene rett etterpå. Til denne regattaen håper nordmennene å kunne plukke opp en ny båt. De beste båtene bygges i USA og en ny båt har en bedre kjølprofil enn den nå seks år gamle båtene laget nå har til disposisjon. En ny Sonar koster ca NOK 250.000 importert til Norge og det vil bli satt igang en aksjon med tanke på å finansiere en ny båt til Stordahl & Co. Det første bidraget kom allerde igår da Kiwanis prompte stilte de første 17000 kronene til Stordahl & Co.