Blåkopi av Seilcup til Bergen

Blåkopi av Seilcup til Bergen

Xpo Group drar i gang med Seilcup i Bergen over samme lest som den vellykte Dagens Næringsliv Seilcup i Oslo og har startet innsalget til næringslivskundene. 54 lag konkurrerer det første året i tre nye Bavaria 42 Match om å komme til finalseilaser i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Rune Nilssons Xpo Group har inngått et strategisk samarbeid med Bergen Seil AS som skal stå ansvarlig for gjennomføringen i Bergen. Den kjente seileren Carl Jansen står igjen bak Bergen Seil AS. Han har lang erfaring fra miljøet og er eier av Team2 Obnoxcious IMS 46 og tidligere regattasjef og styremedlem i Askøy Seilforening. Hovedsponsor for Seilcup Bergen blir Frydenbø, kjent også for sine engasjementer i Knut Frostads «Academy» prosjekt og tomannsregatta i Bergen.

Etter fire salgsdager har Xpo Sales Team mer enn 20 påmeldinger og regner med å være fullbooket innen få uker.

Konseptet blir i prinsippet helt likt som i Oslo, 54 lag seiler innledende runder, et lag per kveld går til kvartfinalen dvs. 18 lag. Deretter går seks lag til semifinale og tre lag til den lokale Bergensfinalen. Vinneren seiler landsfinalen i Oslo 30. september og konkurrerer om å bli Norgesmester i bedriftsseiling og vinne tur til Karibien.

Responsen i markedet til Seilcupen er overveldende og Xpo Group vil også starte opp i de største byene andre steder i Norge. Nå letes det etter partnere i Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Vestfold, Østfold og Nord Norge for oppstart fra 2007.

Salget i Oslo er fullbooket, men noen har valgt å reservere plasser allerede for 2007, eller dra til Bergen der fortsatt er noen ledige plasser for sommerens cup.

Samtidig får Xpo Group konkurranse i Bergen. Nautic Sailing i Bergen har kjøpt tre First 40.7 og skal drive en tilsvarende bedriftsserie med fisketorvet som base. Ørjan Wollertsen i Nautic Sailing satser på en lokal profil og har erfaring med nærlingslivskunder fra vestlandsbyen. Også her kan 54 lag være med og disse konkurrerer om en seilferie i Hellas for hele besetningen.