Søk i arkivet

Blåkopi av Seilcup til Bergen

Xpo Group drar i gang med Seilcup i Bergen over samme lest som den vellykte Dagens Næringsliv Seilcup i Oslo og har startet innsalget til næringslivskundene. 54 lag konkurrerer det første året i tre nye Bavaria 42 Match om å komme til finalseilaser i Oslo

Rune Nilssons Xpo Group har inngått et strategisk samarbeid med Bergen Seil AS som skal stå ansvarlig for gjennomføringen i Bergen. Den kjente seileren Carl Jansen står igjen bak Bergen Seil AS. Han har lang erfaring fra miljøet og er eier av Team2 Obnoxcious IMS 46 og tidligere regattasjef og styremedlem i Askøy Seilforening. Hovedsponsor for Seilcup Bergen blir Frydenbø, kjent også for sine engasjementer i Knut Frostads «Academy» prosjekt og tomannsregatta i Bergen.

Etter fire salgsdager har Xpo Sales Team mer enn 20 påmeldinger og regner med å være fullbooket innen få uker.

Konseptet blir i prinsippet helt likt som i Oslo, 54 lag seiler innledende runder, et lag per kveld går til kvartfinalen dvs. 18 lag. Deretter går seks lag til semifinale og tre lag til den lokale Bergensfinalen. Vinneren seiler landsfinalen i Oslo 30. september og konkurrerer om å bli Norgesmester i bedriftsseiling og vinne tur til Karibien.

Responsen i markedet til Seilcupen er overveldende og Xpo Group vil også starte opp i de største byene andre steder i Norge. Nå letes det etter partnere i Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Vestfold, Østfold og Nord Norge for oppstart fra 2007.

Salget i Oslo er fullbooket, men noen har valgt å reservere plasser allerede for 2007, eller dra til Bergen der fortsatt er noen ledige plasser for sommerens cup.

Samtidig får Xpo Group konkurranse i Bergen. Nautic Sailing i Bergen har kjøpt tre First 40.7 og skal drive en tilsvarende bedriftsserie med fisketorvet som base. Ørjan Wollertsen i Nautic Sailing satser på en lokal profil og har erfaring med nærlingslivskunder fra vestlandsbyen. Også her kan 54 lag være med og disse konkurrerer om en seilferie i Hellas for hele besetningen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen