Søk i arkivet

Brunel på vei inn til hjemmehavnen Melbourne og nok en sisteplass blant dem som har gjennomført etappen.
Brunel på vei inn til hjemmehavnen Melbourne og nok en sisteplass blant dem som har gjennomført etappen.
Grant Wharington vil heller ikke seile jorda rundt.
Grant Wharington vil heller ikke seile jorda rundt.

Brunel satser på rekord og dropper neste etappe

Grant Wharington ønsker tid til å optimalisere båten og vil derfor sette båten på skip til USA for å få en skikkelig avslutning på racet.

Wharington og sponsoren Brunel ønsker ikke at båten skal sist i mål hele tiden, og vil derfor bygge om båten slik at det blir mulig å komme opp å ta medaljer på de siste etappene. Brunel, som båten nå heter har også vist seg å være rask i mye vind. På 1. Etappe hadde de den raskeste gjennomsnittshastigehet i løpet av seks timer. Nå satser de på å sette ny 24-timers rekord på atlanterhavsetappen fra New York til Portsmouth, og håper på å seile lengre enn 600 n.mil på ett døgn. På denne etappen vil de få hjelp av gulfstrømmen på flere knop. Etter at Brunel har valgt å droppe noen etapper ser det ut som at det bare blir de to nederlandske ABN Amro båtene som egentlig seiler jorda rundt.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen