Oppslag nr. 3
Oppslag nr. 2

Tysk begeistring for Europe Week

Europas største båtblad, tyske «Yacht», bød på en stor reportasje fra Europe Week i Norge.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Oppslaget i tyske «Yacht» er innledningen til en syv siders reportasje om Europe Week 2014.

Ialt syv sider spanderte det tyske bladet på den store, klassiske regattaen som fant sted i sommer, og det er i begeistrete ordelag de har skildret hva som foregikk.

Tyskland var sterkt representert under regattaen både i 1914 og i år – hundre år etter. Klassiske båter er populære blant tyskerne og seilforholdene i nord er attraktive med skjærgården og mange fine havner. At det i sommer også var tropiske forhold under hele uken Europe Week varte, og at Sandefjord og Son viste seg fra sin mest sjarmerende side, bidro nok i stor grad til deltagernes begeistring.

«En kongelig fornøyelse»

«Ein Königliches vergnügen» er tittelen på reportasjen i Yacht. Reporteren Nico Krauss var tydelig imponert over kong Harald, som tyskerne oppfattet som «en av seilergutta» under åpningen i Sandefjord og avslutningen på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy.

Imponert var de utsendte Yacht-medarbeiderne også over at seilerne stupte rett fra båtene etter seilasen inne i havnen, i rent, 22 graders varmt sjøvann.

– Det var herlig, jeg beklager bare at jeg ikke kan bli 100 år igjen, skriver Nico Krauss, som avslutter med at denne regattaen må gjentas lenge før der blir et nytt 100-års jubileum.