Bli med verdens største trimaran

 «Spindrift2» har ni verdensrekorder og en toppfart på nesten 50 knop. Nå skal båten delta i enmannsseilasen Route du Rhum.

Publisert Sist oppdatert

Yachting Worlds Matt Sheehan har vært om bord i den 131 fot store trimaranen og latt seg imponere over de enorme kreftene og fartspotensialet. Å seile båten alene kunne han ikke tenke seg, men Fastnet Race på en dag og åtte timer lar seg høre.

«Spindrift2» holder ni verdensrekorder på klassiske distanser, noen av dem satt da båten fremdeless het «Banque Populaire». Nå er båten eid av Ernesto Bertarellis søster Donna og har franskmannen Yann Guichard som skipper. Det var opprinnelig han som skulle seile båten i den transatlantiske soloseilasenn Route du Rhum, men en håndskade har gjort at det blir seilerlegenden Löick Peyron som må steppe inn isteden.

Blant rekordene er overfarten fra New York til Lands End på tre døgn og 15 timer, noe som tilsvarer en snitthastighet på 32.93 knop. Også 24 timers rekorden tilhører «Spindrift2» og lyder på 908 nm, tilsvarende 37.82 knop. Topphastigheten har vært registrert til mer enn 47 knop.

Nå har båten kuttet masten og fått redusert seilareale med 20 prosent. Det skal spare vekt og gjøre den enda raskere.

Löick Peyron stepper inn for Yann Guichard i Route du Rhum.