(Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race)
(Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race)
(Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race)

Fantastisk stemning før start

– Håper alle som skal starte i Volvo Ocean Race i dag sov langt utenfor Alicante!

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Volvo Ocean Race setter sitt preg på byen Alicante. (Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race)

Det er nerve i byen Alicante før starten i Volvo Ocean Race finner sted i dag. Slik det skal være.

–  Det var fantastisk stemning i Race Village kvelden før start, beretter Jan Muren til Seilas.

– Jeg håper alle som skal seile i dag, hadde funnet et hotell langt utenfor Alicante. Da vi dro fra havnen kl 01 i natt, var det fullt av folk langs bryggene, konserter på scenen og hyggelig stemning, forteller han.

 

Jan Muren, som selv er en ivrig og god seiler med mange triumfer på regattabanen bak seg – og som en gang i tiden var aktuell som Knut Frostad «shore manager» i hans Volvo Ocean Race-prosjekt, har tatt turen til Alicante for å oppleve atmosfæren, møte seilere og se på båtene. Og når det gjelder det siste, sier han om de nye entypebåtene:

Som å finne fem feil

– Det er morsomt å se syv like båter dagen før start og forsøke å legge merke til de små forskjellene. Det er som en «finne fem feil»-oppgave i avisen, men egentlig er det bare båtdekor, sponsornavn og fargen på fortøyningslinene som er å notere av forskjeller.

 

Klokka 14 i dag går starten, da er det slutt på den lune tilværelsen ved beskyttende brygger i Alicante. Nå er det havet som gjelder for de syv båtene og de 62 seilerne.

– I havnen er det mye swell som kommer inn nå i morgentimene. Vinden har åpenbart vært frisk i Middelhavet en stund. Uroen passer godt til den forventningsfulle stemningen, sier Jan Muren.

yr.no varsler perfekte startforhold: Laber bris fra øst.