Aksel Magdahl må denne gangen finne seg i å stå på land når jentene seiler.

Magdahl fornøyd med jentene

Coachen for jentelaget i Volvo Ocean Race, Aksel Magdahl sier han aldri har forberedt navigeringen bedre enn det han har gjort for SCA før denne seilasen

Publisert Sist oppdatert

Som ventende fedre utenfor fødestuen har Team SCA’s mange nervøse trenere fulgt laget sitt de første dagene på veien til Cape Town.

Gårsdagens taktiske triumf av navigatøren Libby Greenhalgh vakte gode minner hos navigasjonstreneren Aksel Magdahl. - Det gjorde min dag igår da jeg våknet opp og så posisjonsrapporten med jentene i tet. For en fantastisk måte å starte seilasen på. Men det ga meg også en déjà vu følelse tilbake til Ericsson II i 2009-09 da vi ledet med mer enn 30 nm etter 24 timer og deretter parkerte fullstendig på den andre siden av Gibraltar mens resten av flåten seilte rundt oss. Heldgivis spilte jentene kortene bedre. Vi hadde lagt en plan for Gibraltar som vi visste ville bli vanskelig.

- Hvilken opsjon de valgte var selvsagt opp til dem og det krever stor selvtillit å splitte fra feltet så tidlig i seilasen fordi det er mange ulemper om man havner bak fra begynnelsen av. Kanskje den største er at man mister 25 dager med trening og trimming mot konkurrentene og derved risikerer å starte den neste etappen med mindre kunnskaper om de andre lagene.

- Det interessante var at til tross for at jentene ikke så noen som helst grunn til å gå sydover, så var det hva alle konkurrentene gjorde. Så de må ha hatt andre informasjoner enn dem.

- Vi er vel forberedet til denne etappen. Jeg har gjort mye research, mer enn jeg har gjort noen gang tidligere da jeg seilte selv. Vi har seilt etappen virtuelt flere ganger og forsøkt å opparbeide noen guidelines for deler av den. Men det er viktig ikke å ha er forutplanlagt rute da dette kan påvirke valgene senere. 

- For laget må gårsdagen ha gitt dem mye selvtillit for den nærmeste tiden. For taktiker og navigatør betyr det alt at mannskapet har tillit. Da er det mye lettere å stole på egne beslutninger og ikke kompromisse med hva de andre mener.