Hermann Tomasgaard tar turen til Qingdao

Tvilsom verdi av verdenscupdeltagelse

Det sier sportssjefen i Norgers Seilforbund, Jan Steven Johannessen, om norske laserseilere som deltar i Qingdao.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bedre å bruke tiden på seiling i hjemlige farvann, sier Jan Steven Johannessen, som mener det er uforholdsmessig kostbart å reise til Kina for å kappseile.

Verdenscupregattaen i Qingdao, som startet i dag, består for det meste av kinesiske seilere og flesteparten av europaeliten velger å stå over denne regattaen, selv om den teoretisk kan gi deltagelse i verdenscupfinalen i Abu Dhabi senere i år. 

I Laser Standard deltar 37 båter hvorav Tom Burton AUS, Tonci Stipanovic CRO og Pavlos Contides CYP utgjør favorittgruppen. Mot  disse seiler Hermann Tomasggard og Henrik Begby.  Etter første dags to seilaser leder kroaten med to 1. plasser, Kontides har to 2. plasser, mens Hermann Tomasgaard er best av de norske seilerne med 16. og 13. plass. Sammenlagt er han 13 i et ikke altfor sterkt felt. Henrik Begby ble 25 i den første og måtte bryte den andre seilasen. Med det ligger han som nummer 32.

I Laser Radial deltar kun 12 seilere. Her leder kinesiske Dongshuang Zhang med to 2. plasser, mens Celine Herud har 5. og 7. plass er og er 7 sammenlagt.

Regattaen avsluttes 18. oktober.